Изтегли пълният
PDF каталог сега
Поръчай луксозен
хартиен каталог

Защо е важен аудиометричният скрининг на новородените?

Защо е важен аудиометричният скрининг на новородените?Защо е важен аудиометричният скрининг на новородените?

Слуховите увреждания засягат всеки 3 от 1000 новородени бебета.
Проучванията показват, че ако нарушението се открие и лекува на ранен етап ( преди шестия месец ), речта и езиковите умения на детето на тригодишна възраст ще бъдат сравними с тези на връстниците му с нормален слух. В същото време, тригодишните деца с увреден слух, диагностицирани по - късно, имат проблеми в развитието на езиково-говорните умения ( намален речник с 1,5 и повече пъти).
Yoshinaga-Itano и др. (1996), Markides (1986)

За решаване на този важен медицински и социален проблем компанията Neurosoft е разработила уникален малогабаритен апарат. Neuro-Audio-Screen съчетава универсален набор от съвременните методи за диагностика на слуха с експертно качество на регистрацията, мощна програма за обработка на резултатите, пълна автономност и лекота при работа. Апаратът може да се използва не само от специалистите по УНГ и отоневрологията за обективна аудиометрия на новородени, деца и възрастни в специализираните клиники, но и позволява провеждане на скриниг на слуха на новородени още от неонаталозите в родилните и неонатологичните отделения.

Регистрация: 3 автоматични теста
Neuro-Audio-Screen_DPOAENeuro-Audio-Screen_TEOAENeuro-Audio-Screen_ABR
DPOAE Дисторзионни отоакустични емисии – универсален метод за скринингова оценка на кохлеарния отговор, не изискващ обезшумяване на помещението TEOAE Транзиентни отоакустични емисии – метод за по- прецизна диагностика на кохлеарния отговор за работа в тихо помещение ABR / BERA Слухови евокирани потенциали – автоматичен двуминутен тест на проводните пътища на слуховия нерв и мозъчния ствол при двустъпкова оценка на слуховите увреди
Начин за работа: изследването се извършва бързо и изцяло автоматично. Резултатите се представят на голям пълноцветен дисплей във вид на графики в реално време с оценка на теста по типа „мина” или „не мина”
Резултати: проведените тестове се запазват във вградена база данни, като протоколите могат да се разпечатат на стандартен компютърен принтер

12/01/2014

Назад към списъка