Изтегли пълният
PDF каталог сега
Поръчай луксозен
хартиен каталог

Практически курс по мускулно-скелетна ехография

Pokana_Rheuma2011_630.jpg

На 15 юни в аулата на МБАЛ Св. Марина Варна се проведе курс по мускулно-скелетна ехография, организиран от фирма Сономедика, Esaote Group, под научния патронаж на Българското дружество по ревматология, със съорганизатори МБАЛ Св. Марина и Илан Медицинска Апаратура ООД.

На базата на теоретични и практически занятия, проведени с апаратите на Esaote, над 70 лекари специалисти ревматолози, ортопеди, рентгенолози, мениджъри на здравни заведения се запознаха с възможностите на мускулно-скелетната ехография за ранна диагностика на ревматоидния артрит и проследяване на лечебния ефект на терапията, задължителни за навременното лечение и избягване инвалидизацията на болните, имаща висока социална цена.
За лекарите специалисти мускулно скелетната ехография е още един в диагностичен инструмент, разширяващ възможностите за контакти с пациенти и конкурентните предимства на здравните заведения за привличане на пациенти.
Присъстващите имаха възможност сами да се убедят в предимствата на ехографите Еsaote на базата на проведените демонстрационни прегледи на пациенти.

Отправяме специална благодарност към всички присъстващи, както и към нашите уважавани лектори:
Prof. Nemanja Damjanov, M.D., Ph.D., Institute of Rheumatology, Belgrade, Serbia, Генерален секретар на EULAR (European League Against Rheumatism)
Проф. д-р Рашо Рашков, D.Sc., Ph.D., Клиника по ревматология, Медицински Университет София, Председател на Българското дружество по ревматология
Доц. Владимир Кадинов, M.D., Ph.D., Ръководител клиника по ревматология, МБАЛ "Св. Марина" – Варна
Д-р Иван Шейтанов, M.D., Ph.D., Клиника по ревматология, Медицински Университет София

Благодарим на екипите на фирма Сономедика и Илан Медицинска апаратура за перфектната организация.

IMG_8278_.jpg
IMG_8175.JPG

18/07/2011

Назад към списъка